József, Bánk

A hét ajtó titkai - első ajtó

2006.10.10. 00:00

Programkereső

Izgalmasnak ígérkezik az Óbudai Társaskör idei Operamesék sorozata, hiszen a hét előadáson A kékszakállú herceg várának hét ajtaját nyitják fel operarészletek segítségével. A történet ismert művészek és pályakezdő, fiatal tehetségek előadásában elevenedik meg októbertől egészen május közepéig.
301a5d54-798e-4aad-84e7-5bd85b968889

Egy-egy este témáját az ajtók mögött rejlő, az emberi élet teljességét átfogó világ kínálja. Lesz szó a kegyetlenségről, a hősiességről, a gazdagságról, a kertekről és virágokról, a királyokról és uralkodókról, a bánatról, szomorúságról, az utolsó esten pedig a Hajnal, a Dél, az Est és az Éj asszonyai kelnek életre. A sorozat október 16-án indul, s minden hónapra jut egy-egy ajtó, egészen 2007. május 14-ig.

Az első ajtó a kínzókamrára nyílik, ezért ezen az esten az operairodalom kegyetlen, könyörtelen hősei jelennek majd meg Mozart, Beethoven, Donizetti, Puccini, Verdi, Saint-Saëns, Wagner, Gounod és Bartók operáiból Pánti Anna, Szilfai Márta, Wiedemann Bernadett, Sárkány Kázmér és Szüle Tamás előadásában, október 16-án, hétfőn 19 órától a Kiskorona utca 7-ben. A műsort a szerkesztő, Baranyi Ferenc vezeti, zongorán Harazdy Miklós kísér.