Fábián, Sebestyén

Terézvárosi Búcsú

2006.10.11. 00:00

Programkereső

Hamarosan elérkezik Teréz napja, ami hagyományosan egybeesik a Terézvárosi Búcsú rendezvényeivel. A Nagymező és a Király utca sarkán, a Teréz templom háta mögötti nagyszínpadon október 14-én és 15-én egymást váltják majd a fellépők.
c7572faf-1333-4d46-88be-f70d662ed748

A népművészek már péntektől kínálják portékáikat az érdeklődőknek a Templom téren. A felállított sátrakban bemutatkozik több civil szervezet, számos terézvárosi intézmény, de lesz „MeseErdő játszóház” és „gólyalábas pindurjáték”,esténként pedig igazi zenei csemegék várják a közönséget.

A búcsú kezdetét ismét „boszorkányos hajcihő” jelzi, de nem maradnak el a már megszokott gyermekelőadások sem. A legkisebbeket az Alma együttes, Eszményi Viktória és Heilig Gábor, valamint mesejátékok várják. A zenei menü szintén igen változatos, a kétnapos rendezvényen fellép többek között a Mascarades, a Stoned és a Future zenekar, szombaton a Kimnovak, vasárnap este a Patrizio Baeza Band latin show-ja zárja a műsort.

A kerület múzeumai, galériái, oktatási intézményei és az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom is változatos programmal csatlakozik Terézváros legjelentősebb szabadtéri eseményéhez. A dél-olasz testvérváros, Lecce képviseletében több helyszínen is fellép a Canzioniere Grecanico Salentino énekegyüttes. A Búcsú hivatalos nyitányaként október 13-án délután hagyományos díszpolgári ünnepséget és hangversenyt rendez a kerület, új helyszínen, az Új Színházban.

Terézváros Önkormányzata a rendszerváltást követően élesztette újjá a nagy múltú ünnepet, mely a Terézvárosi Művelődési Közalapítvány rendezésében több mint egy évtizede színesíti fővárosunk kulturális életét. A teljes programot a www.terma.hu weboldalon tekinthetik meg az érdeklődők.