Konrád, Tivadar

Egy igazán ütős koncert

2006.10.12. 00:00

Programkereső

A Budapesti Őszi Fesztiválon október 17-én lép színpadra az Amadinda Ütőegyüttes. A koncertre a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában kerül sor, este fél nyolckor.
07c1a39a-b004-47ae-8457-819927eaba9d

Aligha van szükség az idén huszonkét éves, Rácz Zoltán, Holló Aurél, Váczi Zoltán, Bojtos Károly által fémjelzett Amadinda Ütőegyüttes bemutatására: rendszeres fellépői a világ legjelentősebb fesztiváljainak, így a Budapesti Tavaszi és Őszi Fesztiválnak is. Érdeklődésük középpontjában a tradicionális kultúrák és a kortárs zene is elfér.

Idei BØF-koncertjükre is az újabb művek közül válogattak. Vidovszky László két, az Amadinda számára komponált műve, Faragó Béla pók-tematikájú kamarazenei sorozatának egyik, négy tam-tamra és nagydobra írott darabja, valamint Sáry László legendás kotyogó zenéje mellett Jeney Zoltán „hang-szertartását”, a Pontpoint című művet és egy kortárs amerikai szerző, David Lang egyik legújabb darabjának (The So-Called Laws of Nature) magyarországi bemutatóját hallhatjuk tőlük.

(2006. október 17. 19:30, Művészetek Palotája - Fesztivál színház; Amadinda Ütőegyüttes, km.: Tömösközi László, Schlanger Tamás, Szabó Mátyás, Tóth Lajos (ütőhangszerek)