Ervin

A zenehallgatás öröme

2006.10.15. 00:00

Programkereső

A Művészetek Palotája egész évben sok-sok koncertet kínál azoknak, akik örömüket lelik a zenében, legyenek kicsik vagy nagyok. A legifjabb korosztálynak rendezik a Kicsinyek zenés délelőttjei című új sorozatot az Üvegteremben.
fc766e95-ce43-42a6-a823-4fa69bc3f9f7

A koncertek mindig vasárnap lesznek, hogy gyerekek és felnőttek együtt vehessenek részt rajtuk. A legkisebbek – háromtól nyolcéves korig – meséket hallhatnak, zenével összefűzve. A nagyobbakat a Fesztivál Színházban, illetve két alkalommal a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben várják a Hangversenyek fiataloknak sorozat előadásai, amelyeken minden alkalommal egy-egy nagyzenekar játszik, és ismert előadóművészek is közreműködnek.

A hangversenyek egy témát „járnak körül”, olyan témákat, amelyek bizonyára érdeklik a nyolc és tizennégy év közötti gyerekeket. Olyan zenék szólalnak meg, amelyeket ezek a gyerekek már biztosan élvezni tudnak. Akik bérletet váltanak a négy előadásból álló sorozatra, ajándékot is kapnak: egy ötödik hangversenyt, amelyet karácsony előtt tartanak. Az ajándékkoncerten a Művészetek Palotája büszkesége, az orgona mutatkozik be.

A zeneszerető felnőttek közül sokan mindennél többre becsülik az operát. A tavaly indított Opera mindenkinek sorozat sikere nyomán idén újabb négy híres dalmű keresztmetszetét ajánlják a szerkesztők a 10-18 éves fiatalok és érdeklődő családtagjaik figyelmébe. A nagy gonddal kiválasztott részleteket kitűnő fiatal énekesek, talán a jövő sztárjai tolmácsolják. A sorozat zenei vezetője Pál Tamás karmester, a Zeneakadémia tanára lesz.

(A Hangversenyek fiataloknak és az Opera mindenkinek sorozatokra kedvezményes áron bérletek válthatók folyamatosan az első előadások napjáig.)