Sándor, Ede

Budai séták Krúdyval

2006.10.16. 00:00

Programkereső

Az Óbudai Társaskör új, négy estből álló sorozata, amely a fenti címet viseli, a múlt századelő hangulatát idézi meg a különböző, híres kávéházak író-törzsvendégeinek történetein keresztül. Az első est az óbudai kávéházakba kalauzolja el az érdeklődőket október 19-én.
b0027115-4eaa-429e-b320-51d3e506483c

Volt egy kor, amikor az emberek beszélgettek egymással. A kávéház, a kocsma nélkülözhetetlen helyszíne volt egy már letűnt világ mindennapjainak, társas összejöveteleinek. A zenés irodalmi esteken Saly Noémi segítségével a közönség megismerheti az óbudai kávéházak, a krisztinai kisvendéglők, a tabáni kocsmák illetve a vári cukrászdák akkori életét.

Az adott városrészről szóló írások felolvasását korabeli muzsika kíséri. A régi világ felidézését minden alkalommal a Társaskör “Zöld szobájában" látható kiállítás is segíti majd. A “Krúdy karján" tett séták sora 2006. október 19-én, este hétkor veszi kezdetét Óbudán, Tóth Ildikó és Máté Gábor közreműködésével. Az esten Czettner Vera hegedül, Simkó-Várnagy Mihály gordonkázik. Az előadáshoz Óbudai kávéházak címmel a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kamarakiállítása kapcsolódik.

A következő estre december 2-n kerül sor, amely a krisztinai kisvendéglőket mutatja be, 2007. február 17-én pedig a tabáni kocsmák hangulata elevenedik meg. A sorozat záróestjén, 2007. április 13-án pedig Krúdy karján a vári cukrászdákat és mézeskalácsosokat ismerhetik meg a látogatók.