Gábor, Karina, Ders

Bogányi Gergely koncertjei a Zeneakadémián

2006.10.18. 00:00

Programkereső

Az Alma Mater hangversenysorozat keretében Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész három alkalommal ad koncertet. Az első előadáson, amelyre október 22-én kerül sor, Liszt Ferenc és Mozart-művek lesznek hallhatóak.
484f8c93-9ddc-43d6-8e4f-549573fb195e

2006. október 22-én, Liszt Ferenc születésnapján rendezik meg a Zeneakadémia saját szervezésű, Alma Mater hangversenyeinek sorában Bogányi Gergely zongoraművész – az intézmény egykori növendéke – koncertsorozatának első előadására. A hangverseny keretében Liszt Ferenc Tizenkét transzcendens etűd hat darabját, valamint Mozart Don Juan parafrázisa mellett Mozart c-moll fantáziáját és a-moll szonátáját hallgathatja meg a Zeneakadémia közönsége.

Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora szeretettel ajánlja minden érdeklődőnek Bogányi Gergely koncertjeit: „Három sajátos hangulatú, hasonlíthatatlanul „bogányis” hangversenyt ajánlunk. Az első a szenvedély, a második a tánc, a harmadik a szenvedés és ima jegyében fogant. Mindhárom műsor vezéralakja Liszt. Mindhárom műsor társcsillaga; egy Liszt által nagyra becsült zeneszerző: Mozart, Schumann, Schubert. Bogányi Gergely tolmácsol, közöttük és közöttünk.”

További koncertek:
2007. január 27.
Liszt: I. Mefisztó-keringő
Schumann-dalok Liszt átiratában
Liszt: E-dúr polonéz
Schumann: Karnevál, op. 9.

2007. április 9.
Schubert: a-moll zongoraszonáta, D784
Liszt: Bénédiction de Dieu dans la solitude
Schubert-Liszt: Téli utazás (Winterreise)