Konrád

Kelemen Barnabás lovagkeresztet kapott

2006.10.24. 00:00

Programkereső

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Köztársaság Elnökének megbízásából, az 1956. október 23-i forradalom 50. évfordulója alkalmából kitüntetéseket adott át október 20-án a Stefánia Palotában.
72d5228b-1769-4e18-9b2b-22c952ca1247

A Magyar Köztársaság Elnöke a Miniszterelnök előterjesztésére, kimagasló szakmai munkája elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta: Bartis Attila József Attila- és Márai Sándor-díjas írónak, Daróczi Ágnesnek a Magyar Művelődési Intézet tudományos főmunkatársának, Ef Zámbó István képzőművésznek, Érdemes Művésznek, Dr. Gergely Jenőnek, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanárának, a történelemtudomány doktorának, Kelemen Barnabás Liszt Ferenc-díjas hegedűművésznek, Marozsán Erika színművésznek, Pálfi György filmrendezőnek, Rózsa György televíziós műsorvezető-szerkesztőnek.

Többen vehették át a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét és a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét.