Konrád, Tivadar

"Hang-adó" - kedvezményes jegyek

2006.10.25. 00:00

Programkereső

A Fidelión regisztrált felhasználók most nagy kedvezménnyel, 2500 forintért vásárolhatnak jegyeket arra az október 29-ei koncertre, amelyen Fenyő László, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Zempléni Szabolcs és Zsoldos Bálint lép fel a Hamar Zsolt vezette Danubia Szimfonikus Zenekarral este fél nyolctól a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A jegyigényeket a Fidelio szerkesztőségébe várjuk (476-0320; fidelio@fidelio.hu).
daab1651-8b48-4745-a3d6-e647fc8c7626

A koncert abban a tekintetben is különleges, hogy a jegyvásárlással nemcsak saját magunkat, hanem egy hátrányos helyzetű gyermeket is megajándékozhatunk egy felejthetetlen koncertélménnyel.

A zeneünnep garantált: az öt kiemelkedően tehetséges fiatal magyar muzsikus – akik összesen talán már több nemzetközi díjat nyertek, mint a vízilabda-válogatott – valamennyien egy-egy parádés versenyművel lépnek pódiumra, s bár külön-külön már többször hallhattuk őket, így együtt még soha. Kortársuk, a kitűnő Hamar Zsolt első ízben dirigálja majd a Danubia Szimfonikus Zenekart.

A Jeunesses Musicales Hungary és a Fidelio közös szervezésében megvalósuló program azonban több egy esti hangversenynél. Reggel tíz órától a Művészetek Palotája szokásos ingyenes, Cifra Palota elnevezésű családi programja ezen a napon egyaránt várja a fogyatékkal élő és ép gyerekeket kézműves fogalkozással, táncházzal, kreatív játékokal, színpadi műsorokkal. Délután három órától pedig a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekek hallgathatják meg az esti koncert rövidített műsorát a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Az esti koncert műsora:
Mozart: Figaro házassága – nyitány
R. Strauss: Esz-dúr kürtverseny, op. 11 (Zempléni Szabolcs – kürt)
Saint-Saëns: Introduction et Rondo capriccioso, op. 28 (Kelemen Barnabás – hegedű)
Ravel: Tzigane (Kokas Katalin – hegedű)
Sarasate: Navarra két hegedűre és zenekarra (Kelemen Barnabás és Kokas Katalin – hegedű)

- szünet –

Csajkovszkij: Rokokó-variációk, op. 33 (Fenyő László – gordonka)
Liszt: A-dúr zongoraverseny (Zsoldos Bálint – zongora)
Kodály: Galántai táncok

(A jegyek 3500, 3900, 4900 és 6900 Ft-os áron kaphatók a fontosabb jegyirodákban, valamint a helyszínen, illetve a www.jegyelado.hu oldalon.)