József, Bánk

Mini-Fesztivál

2006.10.25. 00:00

Programkereső

Az immár két évtizedes múltra visszatekintő Mini-Fesztivál a magyarországi kortárszenei élet egyik legjelentősebb fóruma. 2007-ben ismét megrendezésre kerül január 26. és 28. között a Művészetek Palotájában.
daf19856-cce2-4e9a-a131-e91d08caedf5

Az eddigi fesztiválok műsorain magyar és más nemzetek – többek között holland, japán, örmény, német, szlovák, francia, ír, finn, olasz – zeneszerzői közel 400 műve hangzott el kiváló magyar előadóművészek közreműködésével. A megszólaltatott darabok jelentős része ősbemutató volt, nem egy közülük a Mini-Fesztivál számára készült alkotás.

2007-ben 19. alkalommal rendezik meg a Fesztivált. Az eseménynek a Fesztivál Színház ad majd otthont. A rendezvény műsorán három esti és egy délutáni koncert szerepel majd. A szerzők között a fiatal alkotók mellett Bozay Attila, Dubrovay László, Durkó Zsolt, Eötvös Péter, Huszár Lajos, Kocsár Miklós és Tihanyi László egy-egy műve is elhangzik.

A záró hangversenyen, amely hagyományosan zenekari est, ez alkalommal a Magyar Rádió Szimfonikus zenekara működik majd közre. A 19. Mini-Fesztiválon három ősbemutatóval, két hangversenytermi és egy magyarországi bemutatóval ismerkedhet meg a hagyományosan nagyszámú, érdeklődő közönség.