Fábián, Sebestyén

Kanada üdvözli Magyarországot

2006.10.26. 00:00

Programkereső

Gálaesttel emlékezett a Kanadai Nagykövetség, a Kanadai Kereskedelmi Kamara és a TriGránit Fejlesztési Rt. az 1956-os forradalom 50. évfordulójára október 21-én. A gálaműsoron Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Varnus Xaver és Holly Cole is fellépett.

A Kanada üdvözli Magyarországot című rendezvényre a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében került sor a TriGránit támogatásával, mintegy 2000 meghívott vendég részvételével. Az eseményen jelen volt dr. Göncz Kinga magyar és Peter G. MacKay, kanadai külügyminiszter, továbbá Szekeres Imre, honvédelmi miniszter, dr. Molnár Lajos, egészségügyi miniszter, dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke, valamint dr. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Több mint 30 ország nagykövete érkezett a gálára és több montenegrói miniszter is részt vett az ünnepségen.

72d5228b-1769-4e18-9b2b-22c952ca1247

A gála egy Vecsernyés János által rendezett filmmel kezdődött, majd beszédet mondott H. E. Robert Hage, Kanada magyarországi nagykövete és Peter Munk, a TriGránit Fejlesztési Rt. egyik kanadai tulajdonosa is. Fellépett Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek, akik Händel-Halvorsen g-moll passacaglia camű darabját adták elő. Varnus Xaver az Elindultam szép hazámból című népdalra és a kanadai himnuszra improvizált, majd Holly Cole, Kanada egyik legismertebb jazzénekese lépett a színpadra, aki külön erre a rendezvényre érkezett Magyarországra.