Sándor, Ede

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok jegyeinek értékesítése 2007-re

2006.11.02. 00:00

Programkereső

Mától már lehet jegyeket és bérleteket vásárolni a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi előadásaira. A jegyeket Szegeden és a már ismert jegyirodákban vásárolhatják meg az érdeklődők. Az elővételben megváltott belépők idén még kedvezményes áron kaphatók.
53f2ee50-6107-4322-abe1-41ab790672e8

A tavalyi évben nagy sikert aratott kezdeményezés, a Játékokra szóló bérletek árusítása idén is folytatódik. A Szegedi Szabadtéri Játékok belépőjegyeit és bérleteit már tavaly is sokan vásárolták az ősz folyamán, hogy e különleges karácsonyi ajándékkal lepjék meg szeretteiket. Az elővételben megvásárolható jegyek iránt hatalmas érdeklődés volt 2005-ben is, az értékesítés első hetében elkelt a jegyek több mint tíz százaléka.

Idén még korábban megkezdődik a jegyértékesítés, így a 2007-es fesztiválra szóló belépőkhöz már november 2-től hozzájuthatnak a szabadtéri színház szerelmesei. Szegeden a Kárász utcai Átrium Üzletházban és országszerte az ismert jegyirodákban vásárolhatók meg a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő nyári előadásaira szóló jegyei és bérletei. Az idén vásárolt belépők még kedvezményesen kaphatók. Ezzel egy időben a külföldről érkező turisták számára is megkezdődik a Játékok egy-egy előadásával egybekötött utazási csomagok értékesítése.

A Szegedi Szabadtéri Játékok jövőre is izgalmas produkciókat kínál. Műsorán szerepel Webber világhírű musicalje, a Macskák, amely Magyarországon először kerül bemutatásra élő zenekari kísérettel. Szegedre jön a világhírű Fire of Anatolia török táncegyüttes, amely a Dóm téren tartja új produkciója, a Dawool európai bemutatóját. A Játékok történetében először tűzik műsorra Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét – a korábbiakban megszokott fiatalos rendezésben és sztárfellépők közreműködésével. Visszatér a szabadtéri világpremierként tavaly bemutatott Rudolf című musical, valamint az elmúlt nyár egyik legnagyobb sikere, a merész rendezésű Bánk bán.

DVD-n jelenik meg a Szegedi Szabadtéri Játékok Rómeó és Júlia előadása

2005-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán bemutatott Presgurvic: Rómeó és Júlia musicaljéről DVD-felvétel készült. A film ünnepélyes bemutatójára november elején az Uránia Filmszínházban kerül sor a Budapesti Operettszínház művészeinek részvételével. A kiadvány kereskedelmi forgalmazása 2006. november 15-től kezdődik. Először csak a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház jegyirodájában, valamint a Cora Áruházakban lesz kapható, majd december 1-jétől valamennyi ismert értékesítő helyen megtalálható lesz.

Könyvbemutató a Szabadtéri Művészklubban

A Szegedi Szabadtéri Játékok a jövőben a fesztivál megrendezése mellett szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a kultúraszervezésre, és a színházművészet mellett más művészeti ágakat is támogatni kíván. Ennek első eredménye, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok támogatta Podmaniczky Szilárd szegedi író Láthatatlan Szeged című új könyvének létrejöttét, és a fesztivál művészklubjában rendezték meg a könyv bemutatóját. A kötet 97 fotón és többnyelvű kommentárokon keresztül mutatja be a Játékoknak otthont adó várost.