Aladár, Álmos

A Hóember

2006.11.09. 00:00

Programkereső

Raymond Briggs A Hóember című, szöveg nélküli rajzos gyerekkönyve 1982-ben jelent meg, és megnyerte az év legjobb gyerekkönyv díját. Ugyanabban az évben az angol televízió bemutatta a könyv alapján készített rajzfilmet Howard Blake zenéjével. A film óriási sikert aratott, és Oscar-díjra jelölték.
f7af18e2-9803-49b0-8899-fbf2553b2d53

1983-ban Howard Blake szöveget írt zenéjéhez, és a darab ebben a formában került előadásra a Barbicanben. A CBS-Sony felvételt készített a darabról, amelyből a világ egyik legnépszerűbb gyereklemeze ett. Ezt a verziót fogja előadni a Duna Szimfonikus Zenekar november 19-én a BM Dunapalota színháztermében. A szöveget Gömöri György fordította, az esten vezényel: Deák András.

A történet

Egy téli reggel egy kisfiú felébred és látja, hogy mindent hó takar. Nagy örömmel kiszalad a kertbe és épít egy hóembert. Aznap éjjel felébred és kimegy a hóembert megnézni. A hóember életre kel, bemutatkozik – és itt kezdődik kettőjük elbűvölő kalandja.

(A gyerekektől azt kérik a szervezők, hogy vigyenek magukkal egy kis zseblámpát és egy kulcscsomót – majd kiderül, hogy miért…)