Benedek

ANNO 2006

2006.11.12. 00:00

Programkereső

A Csokonai Művelődési Központ 2006. november 18-26. között művészeti hetet rendez. A rendezvény idén jubilál, hiszen tíz éve indult útjára az ANNO programsorozat.
af0dc8f4-17b3-4636-9b8b-eef1aef23bca

A Csokonai Művelődési Központ 1996-ban szervezte meg az első ANNO egy hetes művészeti programot. A kerület városrészeiben a közönség körében egyhangú sikert aratott a nagyszámú, műfajilag változatos rendezvénysorozat. A pozitív fogadtatás bátorította a szervezőket arra, hogy évről évre novemberben egy hét vagy tíz nap időtartamú, 15-20 rendezvényből álló művészeti rendezvényt szervezzenek a kerület kultúra kedvelő polgárai számára.

Az ANNO az elmúlt évek alatt számon tartott és sokak számára várt, hagyományos összművészeti fesztivállá vált. A programok között minden korosztály – a gyermek és az idős korú közönség – is megtalálja az igényének megfelelő produkciót. Műfajilag is széles spektrumú a programkínálat, kiállítások, gyermek és felnőtt színházi estek és különféle koncertek egyaránt megtalálhatók a kínálatban. Ebben az évben újra rendezik az ott élő, dolgozó hivatásos képző- és iparművészek munkáiból, a műgyűjtők kedvére aukciót is.

Programukban kiemelkedő figyelemre tarthat számot Urbán Katalin énekes-előadóművésznő 75. születésnapját ünneplő gála estje, melyen hazánk valamennyi híres nótaénekese fellép. Sokadszor érkezik vendégjátékra a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata is, két előadást mutatnak be az idén. Több népzenei, és klasszikus zenei koncert is várja közönségét, fellép a Debreceni Sonus Ütőegyüttes és a Gépfolklór együttes is. Cseszka Editre emlékeznek a valamikori tanítványokból alakult kórusaink, több gyermek előadás és kiállítás is fogadja az érdeklődőket.

Az országos hírű reklámanyagok az idén Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikus művésznek köszönhetően – aki kerületi lakos – műveivel illusztrálva kerülnek az utcára. A 23 rendezvény hat helyszínen a kerületi Önkormányzat támogatásával kerül megrendezésre. A programok közül tíz díjmentesen látogatható, ám a belépőjegyek árait is törekedtek a kifizethetőség határán tartani. A programok többsége jelképes áron látogatható. Az ANNO művészeti hetet Hajdu László polgármester úr nyitja meg 2006. november 18-án hat órakor a Csokonai Művelődési Házban.