Alfréd

A Zeneakadémia hírei

2006.11.21. 00:00

Programkereső

A Zeneakadémia ezen a hétvégen két különleges programmal várja az érdeklődőket: november 24-én a Földes Andor zongoraverseny díjazottjai, az ifjú zongoristavirtuózok lépnek fel Gálakoncert keretében, november 25-én pedig az intézmény életében első alkalommal Népzenei Nyílt Nap megszervezésére kerül sor.

Földes Andor zongoraverseny – Gálakoncert
November 24-én este hét órai kezdettel mutatkoznak be a Földes Andor zongoraverseny díjazottjai a Zeneakadémia Kistermében megrendezésre kerülő Gálakoncerten. A zsűri által kiválasztott legjobb három zongorista mutathatja be tudását a zenekedvelő közönségnek. A világhírű zongoraművész nevét őrző verseny megrendezésére idén tizenharmadik alkalommal kerül sor, a november 15-i első, illetve 16-i második fordulót követően a legjobbak a Gálakoncerten léphetnek fel.

3b0ed1b0-9dff-4dcd-a2e5-8024b2577b5b

Népzenei Nyílt Nap – első alkalommal a Zeneakadémián
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2007/2008-as tanévében indul a Népzene tanszék oktatása. Az induló tanszék egy egész napos programsorozat keretében mutatkozik be november 25-én. A Nyílt Napon a közönség képet kaphat a tanszéken induló szakirányokról és izgalmas népzenei előadások részese lehet. Az ingyenesen látogatható Nyílt Nap műsorán fellép többek között Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, a Vujicsics és a Söndörgő Együttes, s lesz táncház is. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak: aprók tánca, énektanulás, mesemondás és egyéb játékos foglalkozások várják őket a Zeneakadémián. A Népzenei Nyílt Nap szervezői 10:00 és 17:00 óra között várják színes programokkal az érdeklődőket.