Sándor, Ede

Példa nélkül álló felsőoktatási együttműködés

2006.11.21. 00:00

Programkereső

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Kodolányi János Főiskola a mai napon konzorciumi szerződést írt alá. A szellemében megújuló Zeneakadémia és a méltán népszerű képzéseiről ismert Kodolányi János Főiskola együttműködése egyedülálló a felsőoktatási intézmények körében.
c42089d8-d966-4921-86af-9ebbda7259f7

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Kodolányi János Főiskola konzorciumi szerződése értelmében a két intézmény a jövőben támogatja egymás szakmai tevékenységét mind a hazai, mind az európai és globális felsőoktatás térségében. Az együttműködés részeként a Zeneakadémián a 2007/2008-as tanévben zenei menedzserképzés indul, melynek nem zenei tantárgyait a Kodolányi János Főiskola oktatja majd a szak hallgatóinak. A közös szakmai programok részeként a Kodolányi János Főiskola jazz előadóművész alapszintű (bachelor) oktatás elindítását tervezi, melynek folytatásaként a Master fokozatú képzést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem biztosítja.

A két intézmény ezen felül közös tudományos tevékenység indításáról, valamint közös felnőttképzési programok kidolgozásáról és működtetéséről állapodott meg. Az együttműködés fontos részét képezi továbbá a két intézmény külföldi projektekben való közös indulása is.

„Bízom abban, hogy ez a példaértékű együttműködés sok leendő hallgató számára jelent majd új és piacképes elhelyezkedési lehetőséget a jövőben.” – fejtette ki Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. „Úgy gondolom, a mai napon aláírt szerződés mérföldkő lehet mindkét intézmény érdekében.” – tette hozzá dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora a szerződés aláírásakor.