Beáta, Izolda, Lea

Egri, Pertis koncert

2006.11.26. 00:00

Programkereső

Egri Mónika és Pertis Attila 2007. január1 0-én a Művészetek Palotájában ad koncertet este fél nyolctól. A koncerten több zenei csemege és érdekesség is elhangzik majd.
9a509df3-671b-4c2a-8216-55a45e6da04f

A duó a Grand Prix Du Disque című Liszt lemezalbumukkal, hazai és külföldi rangos fesztiválokon való rendszeres fellépéseikkel és nem utolsósorban a néhány éve tulajdonukba került hangszertörténeti kuriózumon, a Pleyel duplazongorán a Hungaroton gondozásában készült CD sorozatukkal vívtak ki maguknak elismert nevet Európán kívül Kanadában és Amerikában egyaránt.

Ezen a hangversenyen két újdonsággal is találkozik majd a közönség. Hollós Máté Doppiano című műve az Egri & Pertis duó számára készült, amelynek hangversenytermi bemutatójára ezen a koncerten kerül sor. A két zongora rendhagyó elhelyezése különleges akusztikai hatást eredményez. A hangszerek ugyanis csak billentyűzetükkel kapcsolódnak folytatólagosan egymás mellé, de testük ellentétes irányban helyezkedik el.

Kodály Galántai táncok a Pertis Attila által készített kétzongorás átiratban „….korántsem tűnt szikárnak vagy lecsupaszítottnak, hanem színei és gazdag zenei szövete zongorákra vitelével egy egészen másfajta vetületét mutatta meg - hangulata és szellemisége megőrzésével” (2004. Hirös.Index)

A 2007. január 10-i hangversenyre jegyeket a Zeneakadémián és Művészetek Palotája jegypánztáraiban lehet kapni, valamint érdeklődni lehet a (1) 229-2018 telefonszámon lehet az Egri & Pertis duó hazai képviseleténél.

2007. január 10-én, 19:30, Művészetek Palotája, Fesztivál színház; Egri&Pertis duó (Egri Mónika és Pertis Attila) kétzongorás koncertje: Mozart : D-dúr szonáta, KV 448, Brahms: Variációk egy Haydn-témára, op. 56/b, Hollós Máté: Doppiano (hangversenytermi bemutató), Kodály: Galántai táncok (Pertis Attila átirata), Liszt: 2. magyar rapszódia