Benedek

Leépítések a Sony BMG-nél

2006.11.28. 00:00

Programkereső

Újabb csapás érte a hagyományos lemezpiacot. A Tower Records lemezbolt-hálózat bezárása után egy bő hónappal bekövetkezett fejlemény a klasszikus zenei CD kiadást érinti súlyosan: a Sony BMG Masterworks igazgatójának és számos vezetőjének elbocsátása azt jelenti, a részleg elveszítette függetlenségét.
f2988b2d-8a9f-46da-ae45-aebc69055232

A Sony BMG Mesterművek nevű klasszikus részlege mára számos korábbi vezető kiadót tömörít, többek közt a Sony Classical, a Columbia Masterworks, a BMG Classics, az RCA Red Seal és a Deutsche Harmonia Mundi vállalatokat. Kiadott felvételeiken olyan művészek játszanak, mint Jascha Heifetz, Leonard Bernstein, Vladimir Horowitz, Arthur Rubinstein, Enrico Caruso, Leontyne Price, az öt nagy amerikai zenekar (Chicago, New York, Boston, Philadelphia és Cleveland), Yo-Yo Ma és Joshua Bell.

A részleg szóvivője úgy fogalmazott, a leépítések eredményeként a kiadó kisebb és hatékonyabb lesz, a klasszikus zene iránti érdeklődés új realitásához jobban tud alkalmazkodni. Miután a jobb hangminőség ellenére az újonnan kiadott felvételek eladása visszaesett, várhatóan a digitális forgalmazásra fektetnek majd hangsúlyt.