Zsuzsanna

Két kötet a Szegedi Szabadtéri Játékokról

2006.11.30. 00:00

Programkereső

A Szegedi Szabdéti Játékok 75 éves fennállása alkalmából két különleges kiadvány is megjelent: egy exkluzív fotóalbum Felragyognak a csillagok címmel, valamint egy, a Szegedi Szabadtéri Játékok elmúlt 75 évének történetét bemutató kézikönyv a Szegedi Szabadtéri Játékok kézikönyve címmel.
262c5c47-c554-43d5-b212-155e9298585b

A Szegedi Szabadtéri Játékok 75 éves jubileuma alkalmából számos újítást, hagyományteremtő kezdeményezést indított útjára a 2006-os programsorozat folyamán. Most két jubileumi kiadvánnyal lepte meg mindazokat, akik a programsorozat befejeztével is szívesen idézik vissza a színes programok hangulatát, illetve kíváncsiak az ország legnagyobb múltú szabadtéri színházának fordulatokban gazdag történetére.

A Szegedi Szabadtéri Játékok kézikönyve 1931-2006

A Szegedi Szabadéri Játékok kézikönyve 1931-2006 címmel napvilágot látott kötet szerzője Nikolényi István, a „Kezdeti évek” fejezet Kovács Ágnes munkája. A több mint 300 oldalas kiadványban nyomon követhető a fesztivál története indulásától, a ’30-as évek elejétől egészen napjainkig. A kötet segítségével a Szegedi Szabadtéri Játékok sokszínű programjainak bemutatása mellett bepillantást nyerhetünk a fesztivál kulisszatitkaiba is.

Felragyognak a csillagok – jubileumi fotóalbum

Tandi Lajos szerkesztésében jelent meg a Szegedi Szabadtéri Játékok másik jubileumi kiadványa, a Felragyognak a csillagok című különleges fotóalbum. A kötet oldalain a fesztivál 57 évadának legemlékezetesebb pillanatai tárulnak az olvasó elé, a korabeli fotókat háromnyelvű képaláírások kísérik. A fotókat neves művészek: Liebmann Béla, Siflis József, Enyedi Zoltán, Kanyó Béla, Veréb Simon és Németh György készítették. „Dóm téri szívdobbanások” – írja a fotóalbumról a köszöntőben Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s szeretettel ajánlja mindazoknak, akik szeretnék visszaidézni a fesztivál elmúlt évadjainak legsikeresebb előadásait, az eltelt 75 év legnagyszerűbb alakításait.