Beáta, Izolda, Lea

Jótékonysági koncert az Angyallal

2006.12.04. 00:00

Programkereső

Másodszorra rendeznek UNICEF-koncertet ma este a Művészetek Palotájában. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2005 elején ajánlotta fel, hogy minden évben rendez egy hangversenyt az UNICEF javára, a szervezet gyermekvédelmi munkájának támogatására.

Az idén az UNICEF Magyar Bizottsága a Nemzeti Filharmonikusokat a szervezet magyarországi jószolgálati nagykövetévé nevezte ki. Először fordult elő, hogy nem egy személy, hanem egy intézmény viselheti ezt a címet.

A három évre szóló kinevezést Sir Roger Moore filmszínész, az UNICEF egyik nemzetközi nagykövete adta át Budapesten Kocsis Zoltánnak. A mai hangversenyt az teszi ünnepivé, hogy az UNICEF néhány nap múlva, december 11-én ünnepli alapításának hatvanadik évfordulóját. Az est műsorán Beethoven-művek – a III. Leonóra-nyitány és a IX. szimfónia – szerepelnek.

A Berkes Kálmán vezényelte koncert énekes szólistái: Cserna Ildikó, Wiedemann Bernadett, Brickner Szabolcs és Fokanov Anatolij. A hangverseny védnöke Sólyom Erzsébet, a köztársasági elnök felesége lesz. Tegnap Roger Moore és felesége ellátogatott a Nemzeti Filharmonikusok próbájára, és belehallgatott a IX. szimfónia próbájába.