Béla

A Chicagói Szimfonikus Zenekar saját kiadót indít

2006.12.07. 00:00

Programkereső

Mahler 3. szimfóniájának októberi felvételével debütál jövőre a CSO Resound kiadó, amely a zenekar felvételeit adja ki. A chicagóiak emellett nagyobb médiajelenlétet biztosító programokat is indítanak, rádiós közvetítéseik és a honlapról elérhető ingyenes videóletöltések is ezt a célt szolgálják.
e54df665-4a63-41c7-ad86-561c090cfe21

Az első saját gyártmányú felvételen azt a kiemelkedő sikert aratott koncertet hallhatjuk majd, amelyen Bernard Haitink dirigálta az együttest, Michelle DeYoung mezzoszoprán énekesnőt és a CSO felnőtt- és gyermekkórusát. A kiadványok CD-n is megrendelhetőek lesznek, vagy letölthetjük a kiadó honlapjáról csakúgy, mint az iTunes és az Amazon oldalairól.

A zenekar Beyond the Score (Ami a kotta mögött van) címmel új multimédiás sorozatot is indít, amely során a zenekari darabok történetét mutatják be, elsőként Pierre Boulezzel láthatjuk majd a Csodálatos mandarint. 2007-ben rádióközvetítések is indulnak, a chicagói WMFT adó eddig csupán az archívumból válogatott, azonban márciustól minden héten új koncertközvetítést sugároznak.