Sándor, Ede

Alma a fájától

2006.12.09. 00:00

Programkereső

Jó ötlet az Alma Mater hangversenysorozat, amelynek keretében Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész októberi koncertje után december 10-én az ugyancsak Kossuth-díjas Schiff András vezényel a Zeneakadémián.
75883b07-4209-41ef-9ee8-a8b44d03bbfd

Arra törekszünk, hogy az Alma Mater védjeggyel ellátott hangversenyeknek különleges rangjuk legyen. Hogy bennünket képviseljenek azok elõtt, akik szívükön viselik sorsunkat és büszkék ránk. Hogy a zenei produkciókban találkozzanak régi és új növendékeink, magyar és külföldi barátaink - írja Batta András rektor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem portálján a sorozatról.

Az Alma Mater hangversenysorozat keretében ősszel fellépett már Bogányi Gergely (és még két további koncertet ad jövőre), a következő esemény pedig a Hérosz-bérlet december tizedikei előadása, amelyen a Zenekadémia két ifjú tehetsége, szólistája mutatkozik be mesterkurzusuk elvégzése után. Akiket hallhatunk: Perényi Benjámin (zongora) és Banda Ádám (hegedű).

A koncert anyagát az immár brit állampolgár, világhírű zongoraművész, Schiff András állította össze, és ő is vezényli a műveket: elsőként Schubert Rosamunda-kísérőzenéjét, majd Haydn D-dúr zongoraversenyét és Mendelssohn e-moll hegedűversenyét.