Emma

Újévi koncert - olasz módra

2006.12.12. 00:00

Programkereső

Nincs is annál jobb, mint január 1-jén - ha már kialudtuk magunkat - koncerttel ünnepelni. Az Olasz Kulturintézet immár harmadszor a Budafoki Dohnányi Zenekarral csalogatja a közönséget; a színpadon a férfiak dominálnak, de a hölgyek tán épp ezért fogják különösen szeretni ezt az estét.
bd7cfd5a-aa64-457a-a504-e8dda2f72ac3

Az újévi hangverseny műsora A sevillai borbély nyitányával kezdődik, majd Bach, Vivaldi, Mascagni után olasz dalok (mint például a Funiculi, Funicula) és egy magyaros huszárvágással Lehár és Huszka következik. Meg persze Verdi Traviatájából a Pohárköszöntő és a kötelező, ámde titkos ráadások.

A zenét a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar Fúvószenekara adja Hollerung Gábor vezénylete mellett. A közreműködök közt ott lesz a Berkesi Trió (Berkesi Sándor - basszusgitár, Nagy László Adrián - zongora és Nagy Zsolt - dob). Az újévi koncerten fellép még a Honvéd Férfikar, Magyarország egyetlen hivatásos férfikara is (karigazgató: Drucker Péter).

(2007. január 1. 19:00 Olasz Kulturintézet - Újévi hangverseny; km.: Budafoki Dohnányi Zenekar Fúvószenekara, Berkesi Trió, Honvéd Férfikar; vez.: Hollerung Gábor)