Ervin

Kodályra és Soltira emlékeznek

2006.12.13. 00:00

Programkereső

A Zeneakadémia Alma Mater koncertsorozatának következő előadásán, 2006. december 16-án Solti Györgyre és Kodály Zoltánra emlékeznek az LFZE hallgatói és Szimfonikus Zenekara. A rendhagyó eseményen Kodály Zoltánné és Lady Valerie Solti, az est fővédnökei is jelen lesznek.
aee3f5dc-b0b4-4e85-be20-d4f71fe56a9d

A hangverseny első részében két Mozart-művet hallhat a közönség. Először a Figaro lakodalma nyitánya csendül fel, amellyel Solti György operakarmesteri pályafutását kezdte Budapesten. Ezt követően a D-dúr hegedűverseny lesz műsoron, melynek szólistája Claudia Zorbas, a Zeneakadémia kiemelkedően tehetséges hallgatója lesz.

Az est második felében Kodály Zoltán művei, a Marosszéki táncok (szólista: Fehér Ernő – zongora), a Cselló-zongora szonáta (szólisták: Várdai István – cselló, Fülei Balázs – zongora), az Adventi ének, a Szép könyörgés és a 114. Genfi zsoltár (közreműködik Szabó Balázs – orgona) lesznek hallhatók. A hangversenyre a jegyek egységesen 500 illetve 1000 forintos áron kaphatók, a jegyeladásokból befolyó összeget a Zeneakadémia támogatására fordítják.

2006. december 16. 19:30, Zeneakadémia Nagyterem (Budapest): Hangverseny Kodály Zoltán és Solti György emlékére; Mozart: Figaro lakodalma - Nyitány; D-dúr hegedűverseny, K 218, Kodály: Marosszéki táncok (zongora változat); Cselló-zongora szonáta, op. 4; Adventi ének; Szép könyörgés; 114. Genfi zsoltár, km.: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szimfonikus Zenekara és hallgatói, az Ifjú Zenebarátok Kórusa, vez.: Kovács János, Ugrin Gábor