Ervin

Karácsonyi Koncert - I. forduló

2006.12.14. 00:00

Programkereső

December 26-án különleges karácsonyi koncertet tartanak a Kongresszusi Köztpontban. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a hangversenyre!
c078220c-4b33-4ba9-948c-1155c6a80d39

Nagy érdeklődés előzi meg a megújult Budapest Kongresszusi Központban rendezendő hangversenyt, amelyen két kiváló zongoraművész játszik majd. Zenetörténeti érdekesség lesz ez, ugyanis tíz évvel ezelőtt már előadták együtt Mozart két zongorára írt Esz-dúr zongoraversenyét, amelyet most a koncert első részében hallhat a közönség. A Solti György Kamarazenekar kíséri a két művészt, vezetőjük Kováts Péter hegedűművész. A koncert második részében Tunyogi Henriett és ifj. Nagy Zoltán balettművészek lépnek színpadra, majd Keszei Borbála szoprán operaénekesnő és Molnár Levente baritonista énekelnek.

A két zongoraművész között 46 év a korkülönbség. Az egyikőjük első koncertjét csodagyerekként, nyolc évesen adta, majd 1956-ban elhagyta Magyarországot, Londonban és New Yorkban alapozta meg karrierjét. Számos kitüntetés, köztük Kossuth-díj birtokosa.

A másik koraszülöttként, egy hibás inkubátorkezelés következtében veszítette el látását. Nyolcévesen, a Vigadóban lépett először színpadra, tizenöt éves volt, amikor a Budapesti Tavaszi Fesztiválon szerepelhetett. Azóta a világ 25 országában lépett fel eddig nagy sikerrel.

Kérdésünk: Ki írta, dirigálta és zongorázta a "Zenén túl" című sorozatot a Magyar Televízióban? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.