Fábián, Sebestyén

Takács Ildikó lett a Londoni Magyar Kulturális Központ új vezetője

2006.12.15. 00:00

Programkereső

Február 15-től Takács Ildikó veszi át Bogyay Katalin munkáját a Londoni Magyar Kulturális Központ élén. A hírt Hiller István jelentette be december 12-én az Oktatási és Kulturális Minisztérium miniszteri tárgyalójában tartott sajtótájékoztatón.
32e194c1-2f47-4398-88a3-f75373663e2b

Takács Ildikó folytatni kívánja elődje nyolc évig végzett eredményes munkáját, emellett szeretné az új igényeket és lehetőségeket megismerni, mert ez segítheti az intézet megújítását is. Hozzátette, a kulturális fejlődés fontos szerepet játszik a térség gazdasági megújulásában is, erre munkájában nagy hangsúlyt kíván fektetni.

A vezetői tisztség betöltésére a minisztérium októberben hirdetett pályázatot. A kiírás azért vált szükségessé, mert a központ korábbi igazgatója, Bogyay Katalin június óta a tárca nemzetközi szakállamtitkára. A felhívásra tíz pályázat érkezett, a bírálóbizottság ezek közül hármat terjesztett fel a szakminiszternek.

Hiller István kiemelte: "A feladat nem egyszerűen csak programokat megvalósítani, kipipálni, és aztán egy következőt végighajtani, hanem kapcsolatokat teremteni, élő és eleven hálózatot létrehozni." Mint elmondta a tizenkilenc, jól működő külföldi magyar központ közül a Londoni Magyar Kulturális Intézetnek meghatározóan fontos feladata van, hiszen a világ kultúrájának egyik fővárosában található.