Emma

Szentpéteri Csilla - Zongorabolygó

2006.12.23. 00:00

Programkereső

Karácsony előtt jelent meg Szentpéteri Csilla Piano Planet (Zongorabolygó) című új DVD-je. A művekkel a zongoraművésznő Operettszínházi december 26-i koncertjén is megismerkedhetünk.
2faa8fa3-3c63-47d2-aace-813af97299f8

A dupla DVD anyaga egy nagyszabású koncertfelvétel, amely ideális stúdiókörülmények között készült, modern, XXI. századi környezetben, a legkorszerűbb fény- és hangtechnikával, számtalan kamera mozgásával. Szentpéteri Csillát a hazai könnyűzene kitűnő zenészei, valamint a Magyar Virtuózok Kamarazenekar művészei segítették a munkában. Olyan látványtechnikát alkalmaztak, amely nagyméretű videófalakra épült, s az ezeken megjelenő képi világ még tovább erősíti a művek hangulatát, dinamikáját és a zene hatását.

A DVD-n a művésznő eddig megjelent lemezeinek legdinamikusabb átiratai és saját szerzeményei hallhatóak, újra átírt formában. Többek közt a latinos Dongó, a rockos Vihar, Láva, Musztáng, az Intro Inferno és persze a törékeny Sirály, a magányos Zarándok és a halászfiú Legendája is. Meglepetésként a képi élmények mellé egy audió CD is társul, hogy bárhol újra átéljük e különleges zenei hangulatot.

(2006. december 26. 20:00 Operettszínház - Szentpéteri Csilla karácsonyi zongorakoncertje; km.: Sipeki Zoltán, Kormos Janó (gitár), Kovács Tamás (ütőhangszerek), Szendőfi Péter (dob), Szendőfi Balázs (bassgitár), Elek István (effektek), Ferenczy György (szájharmonika), Bartók Tamás (oboa), Sárközi József (üveg-víz hangszerek), a Magyar Virtuózok Kamarazenekar művészei)