Ervin

Segítség, komolyzene!

2007.01.03. 00:00

Programkereső

Kedvcsinálóként üde, dallamos, népszerű műveket ad elő újévi nyitányként a Pécsi Szimfonietta Hamar Zsolt vezényletével. Műsorukon Strausz, Lehár és Kálmán művei szerepelnek.
a6b00b04-a454-4dd6-afdd-097ffba4b9f9

A pécsieknél ötletekben nincs hiány. Most például olyan könnyed, beszélgetős hangversenyeket adnak a Nevelési Központ Művelődési Házában, amely során a zeneműveket Hamar Zsolt karnagy szórakoztató kommentálása kíséri. Vagyis mindent megtesznek, hogy a nagyérdeműhöz közelítsék a komolyzenét. Megkönnyítendő a koncertjárást, a hangversenyek ideje alatt ingyenes játszóházat működtetnek a kicsiknek óvónői felügyelettel.

A háromrészes sorozat január elején kezdődik, s már a szóló jegyárak is kedvcsinálónak tekinthetők, de természetesen bérlet is váltható. A szórólapon pedig olyasmivel próbálkoznak a koncert szervezői, hogy: "Érezte már, hogy szép a klasszikus zene, de olyan távoli? Szeretné, ha közelebb kerülhetne hozzá? Gondolt már arra, hogy a gyermekének és Önnek szüksége lenne rá, hogy néha kiszakadjon a hétköznapokból?".

(2007. január 5. 18:00 Nevelési Központ Művelődési Háza - A Pécsi Szimfonietta koncertje; km.: Váradi Zita; vez.: Hamar Zsolt)