György

Marica grófnő és a Macskák

2007.01.06. 00:00

Programkereső

A Szegedi Szabadtéri Játékok az idén is újít: a programban a népszerű Macskák musicalt hazánkban először élőben kísérik a zenészek, a Marica grófnő operett pedig először kerül a műsorba.

Minden eddiginél korábban, november elején elkezdték a jegyárusítást a játékokra, s a szervezők örömmel konstatálták, hogy ezek negyede már el is kelt. A Szegedi Szabadtéri Játékok számos érdekes produkciót kínál 2007-ben. A műsorban szerepel Webber világhírű musicalje, a Macskák, mégpedig újszerűen: Magyarországon először kíséri a darabot élőben egy zenekar. A művet ráadásul új díszletben és megújult rendezésben láthatják július 6-ától, összesen hat alkalommal.

Szegedre jön a világhírű Fire of Anatolia török táncegyüttes, amely a Dóm téren tartja új produkciója, a Dawool európai bemutatóját. A játékok történetében először tűzik műsorra Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét a korábbiakban megszokott fiatalos rendezésben és sztárfellépők közreműködésével. S visszatér a szabadtéri világpremierként tavaly bemutatott Rudolf című musical, valamint az elmúlt nyár egyik legnagyobb sikere, a Bánk bán.

b51760f0-4587-4fa5-b5a1-70f1e7869067

Az elmúlt, 75. jubileumi esztendőben hatvannyolcezer jegy, a jegyek kilencven százaléka elfogyott. A felmérések szerint a játékok vendégeinek mintegy hatvan százaléka nem szegedi, ami azt jelenti, hogy a belépők mellett a városnak további forrásokat jelentenek a rendezvényre érkezők által igénybe vett idegenforgalmi szolgáltatások. Ugyancsak meglepő, hogy a felmérés szerint a nézőközönség kétharmada a gyengébb nemet képviseli. Az idén először úgynevezett színházbuszok is indulnak a fesztiválra elsősorban a fővárosból, de igény szerint az ország más részeiből is.