Konrád, Tivadar

Bogányi Gergely a Zeneakadémián

2007.01.09. 00:00

Programkereső

Január 27-én a jeles zongoraművész a Zeneakadémia Nagytermében ad koncertet este fél nyolctól az Alma Mater koncertsorozat keretein belül. Játsszon a Fidelóval és nyerjen két jegyet a hangversenyre!
484f8c93-9ddc-43d6-8e4f-549573fb195e

A krisztusi korba lépett művész mára már nemzedékének egyik vezető zongoristájává nőtte ki magát. Rendkívül fiatalon, 22 éves korában nyerte el szülővárosa legnagyobb kitüntetését, a "Vác város díszpolgára" címet. 2002-ben itthon és Finnországban egy grandiózus hangversenysorozat keretében Liszt 12 transzcendens etűdjét és Chopin összes szólózongorára írt művét adta elő. Diszkográfiája ezidáig hét lemezt foglal magába Mozart-versenyművekkel, Chopin és Liszt zongoraműveivel, Chopin és Rachmanyinov cselló-zongora szonátáival és Liszt teljes hegedű-zongora termésével. Bogányi Gergelyt a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma 2000-ben Liszt-díjjal tüntette ki. A januári koncerten Liszt I. Mefisztó-keringőjét, Schumann-dalok Liszt átiratában, az E-dúr polozézt és Schumann Karnevál című zongoraciklusát tűzte műsorára.

Kérdésünk: Bogányi Gergely mikor nyerte el a Budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny első díját? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.