Konrád

Újabb rangos koncert előtt a Bolero Fúvósegyüttes

2007.01.11. 00:00

Programkereső

Nagysikerű szilveszteri koncertje után – amelyen a világhírű trombitaművésszel, Boldoczki Gáborral és az Ewald Rézfúvós Kvintettel léptek színpadra – újabb nagy feladat előtt áll a győri Bolero Fúvósegyüttes.
c7531db5-9578-4456-bc61-7fc78111723a

2007. január 13-án 16 órai kezdettel Budapesten, a Rádió Márványtermében koncerteznek. A koncertet a Magyar Rádió a Bartók adón élőben közvetíti. A hangverseny érdekessége, hogy Händel, Krommer, Jacob, és Vukán György művei mellett elhangzik Hidas Frigyes: 8+1 című, kifejezetten a Bolero Fúvósegyüttes számára komponált művének ősbemutatója.

Hidas Frigyes zeneszerző nagyon népszerű, műveit az egész világon gyakran tűzik műsorukra szimfonikus zenekarok, fúvós zenekarok, kamaraegyüttesek. A 78 éves mester számos operát, balettet, zenekari műveket komponált. A nagyközönség számára talán filmzenéi által ismert: nevéhez fűződik többek között a Névtelen vár, a Rab Ráby, a Dunai hajós vagy a népszerű teleregény, a Szomszédok zenéje.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy Frici bácsi komponált nekünk egy remek darabot. Sajnos nagyon kevés kortárs zeneszerző írt művet erre a hangszer-összeállításra, így reméljük,hogy ezt a zeneművet minél több együttes játssza majd világszerte. Együttesünk márciusban is előadja ezt a művet Hidas Frigyes szerzői estjén Tatabányán” – mondta el Ősz Gábor, a Bolero Fúvósegyüttes vezetője.

(2006. január 13. 16:00 Magyar Rádió Márványterme – A győri Bolero Fúvósegyüttes játszik; Händel: Sába királynőjének érkezése a Salamon c. oratóriumból; Krommer: Esz-dúr oktett-partita; Jacob: Esz-dúr divertimento; Hidas: 8+1 (ősbemutató); Vukán: Rag-music; tagjai: Karvaly Szilárd, Kovács Kitti (oboa), Füke Géza, Szabó Ferenc (klarinét), Dankos Ferenc, Falvai Márton (kürt), Szalai Edina, Ősz Gábor (fagott), Ruisz Attila (bőgő)