Csilla, Noémi

Különös házasság: klasszikus és jazz

2007.01.17. 00:00

Programkereső

Egyszeri és rendkívüli koncertet ad az UMZE Kamaraegyüttes és a Modern Art Orchestra szerdán a Klasszikus és Jazz esten. A művek közt több olyan is akad, amelyet kifejezetten erre az eseményre komponáltak a szerzők.
af96b943-2d8a-4676-ab99-ebff2ce47f46

A Művészetek Palotája a Fesztivál Színházban érdekes műsort kínál. Bár a klasszikus és jazz házassága különös, de azért nem "reménytelen", mi több, nem is egyedi. A Bartók Rádió például ezen a címen rendszeresen, immár tíz esztendeje ad műsort, most épp január 20-án délután Fábry Boglárka ütőhangszeres hangversenyét hallgathatjuk meg a közszolgálati rádió harmadik csatornáján, a zenei szerkesztő Maloschik Róbert.

Node vissza a Müpára, ahol január 17-én az UMZE Kamaraegyüttes és a Modern Art Orchestra ad elő egy-egy Stravinsky-, Eötvös Péter- és Poulenc-művet, továbbá egy vadonat új Fekete-Kovács Kornél- és egy Oláh Kálmán-darabot. A karmesteri pálcán megosztozik Rácz Zoltán és Fekete-Kovács Kornél. Az UMZE Kamaraegyüttesről közismert, hogy művészei állandó kapcsolatban állnak a kor hiteles műfajaival. Szívesen vesznek részt rendhagyó koncertekben, mint ez a mostani is. A műsorválasztás is őket dícséri. Poulenc, Stravinsky és Eötvös művészetében közös, hogy mindhárman kapcsolatba kerültek a jazz műfajával. A estén elhangzó másik két darab pedig kifejezetten erre az alkalomra készült.

(2007. január 17. 19:30 Művészetek Palotája, Fesztivál Színház - Az UMZE Kamaraegyüttes és a Modern Art Orchestra Klasszikus és jazz című koncertje; km.: Oláh Kálmán, Borbély Mihály, Fekete-Kovács Kornél, Gőz László; vez.: Rácz Zoltán, Fekete-Kovács Kornél)