Júlia, Rita

Váci Tavaszi Fesztivál

2007.02.06. 00:00

Programkereső

Öt éve csatlakozott Vác a Budapesti Tavaszi Fesztivál immár 27 éves rendezvénysorozatához, amely a legfontosabb hazai művészeti eseménnyé nőtte ki magát. A fesztiválra március 15. és április 1. között kerül sor.
145bdcae-00ba-4e90-b1f3-72a0389d6af1

A Tavaszi Fesztivál küldetése, hogy a hazai és nemzetközi magas rangú művészeknek bemutatkozó lehetőséget biztosítson a különböző művészeti ágakban. 2007-ben is a korábbi évek gyakorlatához igazodva megünnepelik a Színházi világnapot a Hippolyt a lakáj című vígjátékkal. Megemlékeznek több zenei programban is Kodály Zoltán zeneszerzőről, aki 125 éve született. Helyet kap még a táncszínház műfaja is: a Budapesti Balett táncosaitól Ravel: Bolero-ját, a váci Silverstar Művészképző Iskola előadásában pedig a Találkozások című darabot láthatják. A jazz zenét a csehországi Schaffer’ Riffers és a kubai származású, de hazánkban is ismert Elsa Valle és zenekarra képviseli a fesztivál kínálatában. Külön ínyencségnek szánják a szervezők az amerikai Adam Swanson 14 éves zongora virtuóz fellépését a Bartók Béla Zeneiskolában. Természetesen nem maradhatott ki a palettából az operett, a musical, az irodalom és a gyereknek szóló kreatív foglalkozás sem.

Tavasszal a kiállítások területén is változatos kínálattal várják a műkedvelő közönséget: Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművészre emlékeznek, majd a fotóművészet „zeneiségét” fedezhetjük fel Fűr Tibor képein keresztül. A Margaréta Kávéház Szalma Edit grafikusművész munkáit mutatja be egy kávé mellett, a transzcendens világról pedig Orvos András képei mesélnek majd a közönségnek a Katona Lajos Városi Könyvtárban. Stark István festőművész önálló kiállítását láthatják a Tragor Ignác Múzeum Görög Templom Kiállítótermében áprilistól. Csoportos kiállításokkal az Újpesti Művészek Társasága és a Verőcei Műhely alkotói szolgálnak.

A részletes műsor az alábbi honlapon olvasható.