Zsuzsanna

Az Ifjúsági Világkórus meghallgatásai

2007.02.07. 00:00

Programkereső

Az Ifjúsági Világkórus 2007-es turnéjához hirdet felvételt: az együttes Peter Dijkstra és Sidumo Jakobs vezetésével júliusban Dél-Afrikában ad koncertsorozatot. A meghallgatásra 17 és 27 év közötti énekesek jelentkezhetnek február 22-ig.

Az együttes budapesti meghallgatásaira február 26-án és 27-én kerül sor, mindazok jelentkezhetnek, akik 2007. július 1-éig betöltik 17., de még nem töltik be 27. életévüket és középfokú szinten beszélnek angolul. A regisztrációhoz szükséges anyagok és további információk a Jeunesses Musicales Hungary honlapján találhatók.

Az Ifjúsági Világkórust a Jeunesses Musicales International a Nemzetközi Kórusszövetséggel közösen hívta életre 1989-ben, ma az Europa Cantat Szövetség is támogatja működését. A 80 tagú együttes azóta Európa, Ázsia és Latin-Amerika neves hangversenytermeiben adott nagy sikerű koncerteket. Az énekesek számára a kórus egyszerre jelent művészi élményt és lehetőséget arra, hogy egy nemzetközi közösség részévé váljanak. Az együttes a zenén keresztül a testvériség, a béke és az élet szeretetének üzenetét képviseli, ezért kapta az UNESCO „Béke művésze” címét.