Béla

Színes műsor kérdőívvel

2007.02.12. 00:00

Programkereső

Nagyszerű hazai és nemzetközi művészek közreműködésével ad koncertet a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar február 12-én, a szombathelyi Helyőrségi klub színháztermében. A Rajter-bérlet keretében megrendezésre kerülő hangverseny este fél nyolckor kezdődik.
659c8e35-dc47-48b9-940b-2ff1138e1e59

Közönségcsalogató, vendégművészekben gazdag műsorral lép színpadra a szimfonikus zenekar hétfő esti koncertjén. A cseh nemzeti zene alapítója, Antonin Dvorak gordonkaversenyét a szintén cseh származású Jiri Barta tolmácsolásában hallhatja a publikum. A népszerű csellóművész a zeneirodalom talán legszebb gordonkaversenyét választotta erre az alkalomra. Az est folytatásaként Stravinszky Róka című, zenei köntösbe bújtatott erkölcsi példázatát élvezheti a közönség. Ebben a műben a Nemzeti Énekkar négy kitűnő szólistájával – Csapó József, Gavodi Zoltán, Gáspár István, Gerzsenyi Csaba - egészül ki a zenekar, akik énekes-tehetségükön túl a színpadi játék eszközeit felhasználva kísérlik meg életközelibbé tenni a történetet.

Érdekesség, hogy a szerző cimbalmon komponálta a darabot, hétfőn este ez a szimfonikus koncerteken ritkán hallható hangszer is megszólal. Az orosz szerző egy másik műve, a Pulcinella szvit zárja a hangversenyt, amelyet – Alpaslan Ertüngealp, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjének betegsége miatt – Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar karigazgatója dirigál majd.

A legutóbbi Filharmónia-bérlet koncertjéhez hasonlóan, a hétfő esti Rajter-bérlet előadásának közönsége is kérdőívet kap kézhez a koncert előtt. A kérdéssor kitöltésével a zenekar és a vezetőség pontos képet szeretne kapni a publikum véleményéről, igényeiről. A felmérésben közreműködők között értékes nyereményeket sorsolnak ki a szervezők.

(2007. február 12. 19:30 Helyőrségi Klub (Szombathely) - A Szombathelyi Szimfonikus Zenekar koncertje: "Stravinsky, Kodály emlékhangverseny": Dvorák: Gordonkaverseny, op. 104; Stravinsky: Renard (Róka); Pulcinella szvit; km.: Jiri Barta (gordonka), vez.: Alpaslan Ertüngealp, Rajter bérlet/6)