Csilla, Noémi

Pincekoncertek - Dinyés Dániellel

2007.02.22. 00:00

Programkereső

A Pinceszínház egy rendhagyó komolyzenei koncertsorozatot indít útjára. A speciális koncertek igazi zenei csemegét és kikapcsolódást ígérnek mindazoknak, akik egy délutáni kávét vagy teát szívesen fogyasztanak el Mozart vagy Schumann "társaságában".
73ab2ee5-2e46-49f7-8668-4e21b0a688b9

A tíz részesre tervezett sorozat első koncertje Schumann Rückert verseire írott dalciklusát mutatja be, a továbbiak pedig Mozart: Figaró házassága című operájába avatják be a nézőket egy-egy órás részletekben. A koncertek házigazdája Dinyés Dániel zeneszerző. Hasonlóan Bernstein elemző-beavató koncertjeihez, Dinyés Dániel is közvetlen stílusban, a nézőkkel beszélgetve szórakoztatóan elemez, ismerteti a zeneművek keletkezésének hátterét vagy éppen korabeli "pletykákat" árul el a szerzőkről. A koncerteken kamarazenekar és fiatal, tehetséges operaénekeseink lesznek segítségére: Kolonits Klára, Herczenik Anna, Hámori Szabolcs, Kálmán László és Cseh Antal.

Február 24-én Schumann 1849-ben Rückert verseire komponált dal-kvartettje hangzik el, a Minnespiel, op. 101, február 25-étől hat koncerten át Mozart: Figaró házassága című opera kerül az elemző bemutatás fókuszába. Ez a hiánypótló sorozat sok humorral és ragyogó muzsika segítségével vezeti be a nézőket az operajátszás történetébe és bizonyítja be Mozartról, hogy nem csak zseniális zeneszerző, de nagyszerű rendező és dramaturg is volt.

(2007. február 24. 15:00 Pinceszínház (Budapest) - Pincekoncertek - Dinyés Dániellel; Schumann: Minnespiel, op. 101; km.: Kolonits Klára, Herczenik Anna (szoprán), Kálmán László (tenor), Hámori Szabolcs (basszus), előad és zongorán kísér: Dinyés Dániel

2007. február 25. 15:00 Pinceszínház (Budapest) - Pincekoncertek - Dinyés Dániellel; Mozart: Figaró házassága; km.: Cseh Antal (Figaró), Herczenik Anna (Susanna); előad és zongorán kísér: Dinyés Dániel)