Klaudia

Zenei ösztöndíjakat adtak át Győrött

2007.02.22. 00:00

Programkereső

A Győri Egyetemi Zenekar és a Győri Symphonic Band szakmai munkájában közreműködő zenetanár-jelölt hallgatók pályázhattak az ösztöndíjra, amelyet kilencedik alkalommal adtak át február 20-án. Az ösztöndíj öt hónapra szól, összege pedig havi 13 ezer forint.
49283cfe-61fb-49c4-b634-d7db81e13af1

Ezúttal is az egyetemi zenekar tíz, a fúvószenekar öt hallgatója lett az alapítvány ösztöndíjasa. Az ösztöndíj forrása a személyi jövedelemadóból felajánlható egy százalék. Az Universitas-Győr Alapítvány az elmúlt egy évtizedben a 25 legtámogatottabb civil szervezet közé tartozott, eddig az szja egy százalékos felajánlásból több mint 70 millió forintot kapott.

Az Egyetemi Zenei Alapítvány ösztöndíjasa lett idén a zalaegerszegi Békési Mihály (kürt), a sárvári Csikós György (harsona), az uraiújfalui Domonkos Balázs (gordon), a pásztói Fekete Klaudia (cselló), a pécsváradi Ferencz Gábor (tuba), a budaörsi Ilosfai Dorottya (hegedű), a dunaföldvári Jelenik Krisztián (fuvola), a veszprémi Jakab Ádám (harsona), a bakonypéterdi Jenei Zsigmond (ütő), a nemesbődi Kovács Éva (hegedű), a nyergesújfalui Mechler Anikó (klarinét), a szombathelyi Molnár Dániel (mélyhegedű), a győrsági Németh Mátyás (hegedű), a kismarosi Strell Ildikó (oboa) és a mezőkövesdi Tálas Anna (hegedű).