Orbán

In Memoriam Ligeti György

2007.03.02. 00:00

Programkereső

A tavaly elhunyt Ligeti György emlékére zeneszerzői pályázatot hirdet az Ungarischer Akzent Németországi Magyar Kulturális Évad, a Berlini Collegium Hungaricum és a német-magyar kulturális projekteket támogató Bipolar. A szervezők 1962. január 1. után született zeneszerzők pályaműveit várják május 15-ig.

Az In memoriam Ligeti György című zeneszerzői pályázatra új kamaraművekkel lehet jelentkezni. A kamaraegyüttes hangszerelésének Ligeti György Kamarakoncert című művének hangszer-összeállítását kell követnie: fuvola, oboa, két klarinét (a második lehet basszusklarinét is), kürt, harsona, két billentyűs hangszer (ezek közül csak az egyik lehet zongora), vonóskvintett (két hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő). A pályaművek a tizenkét perces időtartamot nem léphetik túl. A beküldött pályaművek, illetve azok változatai a díjátadás időpontjáig még részleteikben sem kerülhetnek nyilvánosságra.

A beküldött pályaműveket háromtagú zsűri bírálja el. A zsűri tagjai Eötvös Péter (Budapest), Jeney Zoltán (Budapest) és Hanspeter Kyburz (Berlin). A zsűri által legjobbnak ítélt három mű szerzői között 7 500 euró kerül felosztásra. A pályaművek postára adásának határideje: 2007. május 15. A zsűri döntését júniusban hozzák nyilvánosságra, a három díjnyertes mű ősbemutatója októberben, a Bipolar zárókoncertjén lesz.

Pályázati tájékoztatás: Gábor Adrienne és Kerényi Dávid: komposition@hungaricum.de