Ervin

Lebukott az oboista bukméker

2007.03.10. 00:00

Programkereső

Egy év és egy nap letöltendő börtönbüntetésre számíthat H. David Meyers amerikai oboaművész, miután kiderült, másodállásban illegális sportfogadással foglalkozik.
3a9a0c97-25bf-4b8c-a0e8-39fbbd7ffc42

A Washington Post szerint a 61 éves művészt pénzmosással és egy törvénytelen fogadóiroda üzemeltetésével vádolják. Meyers elismert muzsikus, már 15 évesen a Carnegie Hallban lépett fel, karrierje során számos jelentős zenekarral játszott együtt, tavaly ősszel a Szentpétervári Filharmonikusokkal vette lemezre Beethoven nemrég felfedezett oboaversenyét.

Meyerstől az üzleti világ sem idegen, miután 1971-ben jogi diplomát szerzett, saját vállakozást indított, alacsony jövedelműek számára tett bankhiteleket elérhetővé. Saját állítása szerint ő a debit kártya, a hitel nélküli bankkártya feltalálója. A büntetlen előéletű művész pályafutása során számos jótékonysági hangversenyt rendezett. Noha akár húsz évet is kaphat a vádirat alapján, valószínűleg egy év és egy nap börtön vár rá. Az oboista ezt is végzetesnek ítéli zenei pályafutása szempontjából, Itzhak Perlmant idézte: Ha egy napig nem gyakorolok, én látom a különbséget. Ha két nap marad ki, a zenésztársaim látják a különbséget. Három nap után az egész világ tudja.