Hella

Save Mezzo!!!

2007.03.27. 00:00

Programkereső

Egy hét alatt több mint kétezren írták alá azt az internetes petíciót, amely a UPC kábelszolgáltatót célozta meg: amint azt a Fidelio fórumából március elején megtudtuk, a cég budapesti csatornakiosztásában április 1-től megszűnik a Mezzo adó.
0ee8b4af-5bb1-4c72-ba09-3be3101ab767

A kábeltársaság döntése sokakat elkeserített, hiszen a Mezzo az egyetlen csatorna, amely kizárólag klasszikus zenei, jazz, világzenei és táncműsorokat sugároz, a legtöbb budapesti körzetben pedig nincs lehetőség szolgáltatót váltani. Aki tehát megszokta francia tévéadó operaközvetítéseit, és a UPC kábelcsomagjára fizet elő, a jövő héttől az AXN csatorna (jó eséllyel) néhány éves amerikai sorozatainak egyikét találja majd képernyőjén.

A Mezzo adó március közepén dicsekedett el tavalyi 2.5 százalékos előfizetői növekedésével, a műsorokat Franciaországon kívül, Svédországtól Kazahsztánig 11 millió háztartásban nézik. Itthon azonban ennek kevéssé örülhetünk, hacsak nem sikerül rávilágítani a kábelszolgáltató döntéshozói számára, programcsomagjuk nincs köszönőviszonyban a nézők igényeivel.

A petíciót itt írhatja alá: A UPC adja tovább is a MEZZO-t!