Mátyás

Budapesti Nemzetközi Kórusverseny - Kodály életműve a középpontban

2007.04.04. 00:00

Programkereső

Ötvennégy énekkar mérkőzik meg egymással a vasárnap kezdődött XI. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen. A kórusok programjai nagyrészt Kodály Zoltán életművét ölelik fel.
abfb2aed-cb3b-4fdd-94a4-152ce968a6b9

A zeneakadémiai nyitóhangversenyen a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Budapesti Ifjúsági Kórus, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar adta elő Vajda János Változatok című darabját, majd Kodály Zoltán kompozícióját, a Psalmus Hungaricust, Hollerung Gábor vezényletével.

A versenynek hétfőtől a Művészetek Palotája adott otthont, ahol a ma esti zárókoncerten az egyes kategóriák győztesei lépnek majd fel. Az eseményen tizenhét magyarországi énekkar vesz részt, a többi kórus Indonéziából, Dániából, az Amerikai Egyesült Államokból, Angliából, Finnországból, Izlandról, Írországból, Norvégiából, Portugáliából, Lengyelországból, Svédországból, Törökországból, Lettországból, Németországból, Oroszországból, Horvátországból, Szlovéniából és Tajvanról érkezett. A rendezvény védnöke Göncz Árpád volt államfő, tiszteletbeli elnöke pedig Kodály Zoltán özvegye, Péczely Sarolta.