Csilla, Noémi

Dracula, mint musical

2007.04.10. 00:00

Programkereső

A Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház vezetője, Bán Teodóra az idén egy musical ősbemutatót is ígér a június 8. és szeptember 2. közötti rendezvénysorozatban.

A Szabad Tér Színház ezúttal is a megszokott két helyszínt igyekszik vonzóvá tenni, tudniillik a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadot. A kis híján három hónap alatt mintegy hetven, igencsak változatos műfajt képviselő előadást, koncertet, produkciót kínálnak. Talán a legnagyobb dobás a Drakula című musical, amelynek premierje augusztus 16-án lesz a Margitszigeten. A főbb szerepekben Pintér Tibor, Vörös Edit és Gallusz Nikolett játszik. Az ördög hegedűse a közismert világsztár, Edvin Marton. Lesz egy másik bemutató, Elton John Broadway-n sikeres Aida című musicalje is a szigetre érkezik. Ami a műfajt illeti, a Városmajori Szabadtéri Színpad sem nélkülözi majd. Itt A vörös malom című musical kerül színpadra. Ez is bemutató, miként a vígjáték Tempefői, amely a Kőszegi Várszínházzal közös produkció Jordán Tamás rendezésében.

A Margitszigeten a nyitóesemény a június 10-i EU Csillagocskák gálaműsor, amelyen a Kodály-évhez kapcsolódva folklór program lesz. A közreműködők közt megtalálható a nagyváradi Csillagocska tánccsoport, továbbá Tímár Böske gyermektánccsoportja, a Csillagszeműek. Ezen kívül, a teljesség igénye nélkül elmondható, hogy lesz klezmer est, Duna karnevál, operett (Strauss: Egy éj Velencében), fellép az ExperiDance, s játszik a 100 tagú cigányzenekar.

ab48b16b-75d0-49c4-b7ad-772b5f805a18

A Városmajorban matiné műsorokkal, mesemusicalekkel és esti musicalekkel várják a nagyérdeműt, mint például a Grease és a Hair Pintér Tibor rendezésében (ő énekli Danny Zuko, illetve Berger szerepét is), játszik a Stúdió 11, fellép a Budapest Balett és a Magyar Balett Színház, s Éry-Kovács András újra rendezi a Muzsika hangja musicalt, és még sorolhatnánk.

A szervezők új kedvezményt kínálnak, bármely 3 előadásra egyszerre vett jegy esetén tíz százalékos kedvezményt adnak. Illetve az idén is megoldották a BKV-val közösen a margitszigeti előadások elején a sűrített járatokat és a végén az éjszakai különbuszokat. Az aznapi színházjegyek érvényesek buszjegyként.