Béla

Contemporary Gregorian a Zeneakadémián

2007.04.13. 00:00

Programkereső

Dés László, Balázs Elemér, Mizsei Zoltán különleges zenei vállalkozást hozott létre 2005 decemberében, amikor Contemporary Gregorian címen lemezt jelentetett meg. Az egyedülálló lemez anyagát egy koncertsorozat végállomásaként utoljára Magyarországon játsszák el május 3-án a Zeneakadémián. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
acc7b4b0-6546-4a81-b118-8989dbf35476

A szakma, és a közönség egyaránt nagyra értékelte a lemezt, olyannyira, hogy a CD-t az Egyesült Államokban is terjesztik. A két, időben, és világában távoli műfaj - a gregoriánok, reneszánsz motetták, és a jazz zene - ilyen megközelítésére, "együttműködésére" még sehol a világon nem volt példa.

A lemezen a Dés László-Balázs Elemér Quartet és a Voces4 Ensemble tagjai, egy négytagú énekegyüttes, valamint egy szabad zenét játszó jazz-quartet két műfajból egy harmadikat hozott létre. Találkozik a középkor, a reneszánsz és a huszonegyedik század zenéje, és az előbbi inspirálja az utóbbit. Ebből született a Contemporary Gregorian.

A jazz-quartet tagjai: Dés László (szaxofon), Balázs József (zongora), Lakatos "Pecek" Krisztián (bőgő), Balázs Elemér (dob). A Voces4 Ensemble tagjai, Mizsei Zoltán vezetésével: Hegyi Barnabás (kontratenor), Gyulai Csaba (tenor), Mizsei Zoltán (bariton), Demjén András (basszus).

Kérdésünk: Milyen díjat vehettek át a Contemporary Gregorian CD készítői 2006-ban? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.