Júlia, Rita

Kodály jubileumi év Pécsett

2007.04.15. 00:00

Programkereső

Több mint tizenöt rendezvénnyel tiszteleg Kodály Zoltán emléke előtt Pécs. A sorozat március 28-tól december 21-ig tart.
4bb16b6d-b70e-4a83-9a93-d8b77a1673e8

A főként helyi fellépők részvételével zajló programok szorosan kapcsolódnak az Európa kulturális fővárosa program Tanulás és tanítás című felvezető évéhez. A koncerteken főként kórusművek hangzanak el, de a fellépők között szimfonikus zenekarok és tánccsoportok is találhatók.

A Pécsi Kulturális Központ igazgatója, Laknerné Brückler Andrea kiemelte a pécsi gyermek- és ifjúsági kórusok március 30-i minősítő koncertjét, az április végi városi Kodály-hangversenyt, és a Kodály Szimpóziumot, amelyet húsz együttes részvételével május 24-én és 25-én tartanak.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a város számára rendkívül fontos a Kodály jubileumi év, hiszen a zeneszerző több ízben is járt a baranyai megyeszékhelyen, és felesége, a pécsi kötődésű Kodályné Péczely Sarolta is sokat tett a városban a zeneoktatás fejlesztéséért. A pécsi Kodály-év részletes programja az alábbi linken megtekinthető.