Gerzson

Rost helyett Hacsatrjan lesz a BBC szólistája

2007.04.19. 00:00

Programkereső

A BBC Filharmonikusok koncertjét hirdette meg a Művészetek Palotája április 21-re. Gianandrea Noseda, a társulat vezető karmestere elődei - Raymond Leppard, Charles Mackerras és Solti György - hagyományait követve mindig a legjobb szólistákkal vendégszerepel a világ jelentős hangversenytermeiben.
a2851244-0b86-47cc-9d4f-a901c0bd3cb8

A budapesti programban eredetileg Liszt Hamlet című szimfonikus költeménye és Schubert IX., "Nagy" C-dúr szimfóniája között Mozart-áriák szólaltak volna meg Rost Andrea előadásában. A művésznő sajnos hirtelen megbetegedett, viszont a közönség megismerkedhet az új hegedűs fenoménnal, a 22 esztendős örmény Szergej Hacsatrjannal. "Ez a muzsika diadala volt…", "mint a felfűzött igazgyöngyök, a dallamvezetése…", "…álomszép hangzás, intellektualitás és virtuóz technika…" - írták játékáról a brüsszeli lapok, amikor megnyerte a híres Erzsébet Királynő Hegedűversenyt. Mozartot azonban így is hallhat a publikum. A Don Giovanni nyitány után lép pódiumra Szergej Hacsatrjan Beethoven Hegedűversenyével, a szünet után pedig – az eredeti elképzeléseknek megfelelően – a Schubert-szimfónia szólal meg.

(2007. április 21. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - A BBC Filharmonikus Zenekarának koncertje; Liszt: Hamlet - szimfonikus költemény; Mozart: Don Giovanni - nyitány; Beethoven: Hegedűverseny, op. 61; Schubert: IX. C-dúr "Nagy" szimfónia, D 944; km.: Szergej Hacsatrjan (hegedű); vez.: Gianandrea Noseda)