Konrád

Kodály-műhely pécsi kórusokkal

2007.04.25. 00:00

Programkereső

A Pécsi Kulturális Központ négynapos kurzust hirdetett magyar és határon túli karnagyok részére. Az április 27-én kezdődő műhelymunka végeredményét április 30-án este hallhatja a közönség.
f5cb3c47-0950-4067-a212-b6c07dbf34a3

A kettős Kodály évforduló kitűnő alkalom arra, hogy gyakorló és jövendő kórusvezetők – hazai és határainkon kívüli magyarok illetve külföldiek – elmélyedjenek a Mester életművében, jobban, még alaposabban megismerjék az előadási gyakorlatot, mindezt pedig a nemzetközileg is jegyzett, pécsi énekkarok közreműködésével. Erre teremt lehetőséget a "Kodály-műhely pécsi kórusokkal" című projekt, amelynek zárókoncertje április 30-án este lesz a Palatinus Hotel Bartók-termében.

Résztvevő pécsi kórusok:
- Pécs Város Gyermekkara - karnagyok: Tillainé Merácz Ágnes és Kunváriné Okos Ilona
- A Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara – karnagy: Kertész Attila
- Bartók Béla Férfikar – karnagy: Dr. Lakner Tamás
- Pécsi Kamarakórus – karnagy: Prof. hon. Tillai Aurél

A programra jelentkezett kórusvezetők négy napon keresztül dolgozhattak a pécsi műhelykórusokkal, a gálaesten e munka eredményét mutatják be a közönségnek. A műsorban Kodály kórusművei hangzanak fel.

(2007. április 30. 19:00; Hotel Palatinus (Pécs) - Kodály-műhely pécsi kórusokkal - gálakoncert; km.: Pécs Város Gyermekkara, a Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara, Bartók Béla Férfikar, Pécsi Kamarakórus)