Aladár, Álmos

Két magyar virtuóz a londoni Barbican Hallban

2007.04.27. 00:00

Programkereső

A Vásáry-Érdi kettős lép fel az Oktatási és Kulturális Minisztérium kilenc országban zajló eseménysorozatának részeként megrendezett Young Talents in Focus záró koncertjén, amelyre a londoni Barbican Hallban kerül sor április 30-án.
0bec7f42-b3b2-4530-8bc2-be9e43191b72

A szigetországban is rendkívüli népszerűségnek örvendő karmester-zongoraművész Vásáry Tamás, ezúttal Érdi Tamás zongoraművésszel és a London Schools Symphony Orchestra-val lép fel a Barbican színpadán. Az est folyamán Mozart, Dubrovai László valamint Alton Bruckner műveket adnak elő.

Vásáryt kivételes tisztelet és megbecsülés övezi Nagy-Britanniában. Koncertjei jegyeit rendre elkapkodják, nem csupán Londonban, de az ország többi nagyvárosában is. Legutóbb tavaly novemberben lépett fel a londoni Magyar Kulturális Központ és a St. James’ s Palace által rendezett 1956-os megemlékezésen a St. Jame’s Palotában.

Érdi Tamás másodszor mutatkozik be a brit közönség előtt, szintén a londoni Magyar Kulturális Központ jóvoltából. Első 2005-ben adott koncertje nagy sikert aratott a Leighton House Múzeumban.

A két nagyszerű művész nem először találkozik a pódiumon: Érdi tizenöt éves volt, amikor Vásáry vezényletével eljátszotta Mozart A-dúr zongoraversenyét. Azóta többször hallhatta őket a közönség együtt muzsikálni.