Márk

Glenn Gould-játék

2007.05.02. 00:00

Programkereső

A Holnap Kiadó a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelentett meg Bruno Monsaingeon: Glenn Gould című művének magyar fordítását. Játsszon a Fidelióval és nyerjen egy példányt a kötetből!
c73dd542-be71-4251-b7e0-4527465d7868

A könyv első fele interjúgyűjtemény, ami lefedi Gould 1956-1980 közötti pályafutását. A beszélgetések fiktívek, de Gould szavainak hitelét a már meglévő interjúrészletek, írásai adják. A szerkesztő emlékeit, személyes beszélgetéseit és filmjeit használja fel főbb forrásaiként.

"Azokban az években, amikor megismertem Glenn Gouldot és együtt dolgoztam vele, gyakorta elgondolkoztam azon, vajon mi is az a különös vonzerő, amellyel a közönségét megbabonázza, s amely több, mint amivel a zeneszerzők táborát egy mégoly nagy előadóművész vagy zongorista általában elbűvöli. Ennek lényege, azt hiszem abban áll, hogy Gould rajongója nem pusztán egy karizmatikus előadóművész szolgai csodálója, hanem a zenéjét hallgatva vagy írásait olvasva sokkal inkább egy olyan felfedezés részese, amelynek nyomán egy gondolatrendszer részesévé válhat." – írja a könyv szerzője. A kötetet Rácz Judit fordította.

Kérdésünk: Milyen hangszereken játszott Glenn Gould a zongorán kívül? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk egy-egy példányt nyer a kötetből.