Géza

Kodály-játék 1.

2007.05.02. 00:00

Programkereső

A kettős Kodály-évfordulóhoz kapcsolódóan játékot indítunk. Játsszon a Fidelióval minden héten, és nyerjen egy kötetet Eősze László Kodály Zoltán életének krónikája című könyv 2007-es kiadásából!
1df42932-c948-4aab-a8cf-31c83a69a61a

A több mint húsz ország haminc év alatti zenészeiből verbuvált Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekar tagjai július 20. és augusztus 10. között közös kurzuson vesznek részt. A kiváló muzsikusokat július végén Kodály Zoltán kedvenc üdülőhelyén, a Galyatetői Nagyszálló udvarán hallgathatják meg az érdeklődők, ahol a Nyári estét és a Háry-szvitet adják elő.

A Kodály Fesztivál záró koncertjén Kodály Marosszéki táncok és Concerto című alkotásai csendülnek fel, valamint a Psalmus Hungaricus. A híres mű, amelyet Kodály 1923-ban, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének ötvenedik évfordulójára komponált, a Kodály Szeminárium kórusainak közreműködésével, Kiss B. Attila szólójával kel életre.

A Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekar augusztus 5-e és 10-e között külföldi koncertkörútra indul. Az állomások várhatóan Galánta, az olasz Lucca, Salzburg, Köln és Brüsszel. Együttműködő szervező partner az Európa Jövője Egyesület, a zenekari tagok kiválasztásában a Kodály Iskola és a Kodály Intézet szakemberei segítenek.

E heti kérdésünk: Ki dirigálja a Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekart?
(Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy nevet írjon!)

A helyes megfejtők közül ketten nyerhetik meg Eősze László Kodály Zoltán életének krónikája című könyv 2007-es kiadását.