Ervin

Két kurzus a nyáron

2007.05.06. 00:00

Programkereső

Idén nyáron két rangos kurzust is szervez a Filharmónia Budapest Kht. Még lehet jelentkezni a 23. Régi Zenei Napok és a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál kurzusaira. Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár!

23. Régi Zenei Napok - Sopron 2007. június 23-30.

Meghirdetett kurzusok: fortepiano, furulya, ének, kamarazene, historikus tánc

A Filharmónia Budapest Kht. szervezésében 2007. június 23-30. között kerül sor a 23. Régi Zenei Napok rendezvénysorozatára. A meghirdetett kurzusok – melyekhez világhírű közreműködőkkel fesztiválkoncertek is kapcsolódnak - remek továbbképzési lehetőséget nyújtanak a magyar és a külföldről érkező hivatásos muzsikusok és zenekedvelő amatőrök számára egyaránt.
Kurzus indításához legalább 5 aktív résztvevő jelentkezése szükséges. Aktív hallgatói létszám a fortepiano és furulyakurzusra: maximum 12 fő. Aktív hallgatói létszám az énekkurzusra: 10 fő. Az aktív résztvevők kiválasztása az énekesek meghallgatását követően történik. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadják el.

A kamarazenei kurzusra csembalisták, barokk fuvola és oboa játékosok és vonós hangszeresek jelentkezését is várjuk.
A tánc- és kamarazenei kurzus hallgatóinak száma, valamint a vendéghallgatók száma nem korlátozott.
A Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár.

Jelentkezési határidő: június 1.

Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál - Szombathely, 2007. július 7-19.

Meghirdetett mesterkurzusok: Zeneszerzés I, Zeneszerzés II, Ensemble-vezénylés, Zongora I, Zongora II, Brácsa, Trombita, Ének, Improvizáció, Jóga

36baa21f-348c-4395-a2c2-1f59f6216565

A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál 2007-ban is gazdag, zsúfolt programot kínál, nemzetközi rangú professzorok mesterkurzusaival és előadásaival, kiváló művészek koncertjeivel, kirándulásokkal, szakmai programokkal, tanulási, szórakozási, ismerkedési lehetőségekkel. Az idén a névadó Bartók életműve, valamint a Kodály- és Stravinsky- évforduló mellett a fesztivál mottója az improvizáció, melynek sokféle műfaji és technikai megjelenésével találkozhatunk a jazz különböző stíluskorszakaitól és előadói gyakorlatától a népzenéig a kortárs zenei rögtönzés kompozíciós technikájáig.

A Bartók Szeminárium kurzusai továbbképzésként akkreditált kurzusok, tehát a pedagógusok kötelező továbbképzési programjába beszámíthatók! A Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár!

Jelentkezési határidő: május 15.

Mindkét kurzusról a lenti honlapokon olvashatnak bővebb információt (jelentkezési feltételek, részvételi díj, tanárok, időbeosztás).