Dezső

Indul a megújult Bartók Rádió

2007.05.08. 00:00

Programkereső

Május 7-től fiatalosabb, személyes hangvétellel, a mai életvitelhez jobban igazodó műsorválasztással szólítja meg hallgatóit a Magyar Rádió 3. adója, a Bartók Rádió.
8d086e49-5e88-4c65-9754-451a1b1ade08

Az adó felvállalja és küldetésének tartja a klasszikus zene népszerűsítését mind szélesebb körben, így azokat is meg kívánja szólítani, akik eddig csak elvétve vagy egyáltalán nem kapcsoltak hullámhosszukra. "A klasszikus zene és a kultúra nem múzeumi tárgy, hanem élő valóság." - mondta Farkas Zoltán, a Bartók Rádió főszerkesztője, aki szeretné megduplázni az adó hallgatottságát.

Az új Bartók Rádió reggeltől délig és délután élő magazinműsorokkal jelentkezik, benne a népszerű klasszikus zene és a kulturális élet hírei mellett időjárással, közlekedési információkkal, kulturális témájú riportokkal, rejtvényekkel. Délben és este hangverseny- és opera-közvetítéseket sugároz az adó, délutánonként pedig a Rádiószínház produkcióival jelentkezik. A jazz-kedvelők is állandó helyen találják meg a nekik szóló műsorokat minden éjjel, valamint szerdán és vasárnap kora este.

A zenei ismeretterjesztő sorozatok jellemzően hétvégén hallhatók, szombat délután és vasárnap délelőtt pedig kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek is. Megújult és gyakrabban jelentkezik a kívánságműsor, melyet egy megadott listából a hallgatók szerkeszthetnek szavazataikkal. Új műsor az Esti kérdés, mely keddtől szombatig várja a hallgatókat egy-egy aktuális témáról folytatott entellektüel csevegéssel. Éjjel a BBC szerkesztésében továbbra is a Notturno műsorfolyama szól, 11 különböző európai ország adásával összekapcsolva.